Magunkról
Kezdő lap Termékek Magunkról Partnerek

 

 

Kezdő lap

 

Kapcsolat felvételi adatok:

Levél cím:
Quali-T Bt.
4551 Nyíregyháza, Pompás utca 27.
Fax/Tel.:
00-36-42-450-834

e-mail:
quali-t@uw.hu

 

Cégünk - a Quali-T Bt. - az ország észak-keleti részében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található. Székhelyünk Nyíregyházán van, üzemünk pedig a várostól 35 km-re, az akácerdővel körbevett Flóratanyán működik. A családi vállalkozást a szülők alapították 1995-ben. A táraság valódi tőkéjének azt a szellemi apportot tekintjük, amit a korábbi ismereteinkből felhalmoztunk (mezőgazdasági kutatás, laboratóriumi és élelmiszerellenőrzési ismeretek a szülők részéről, közgazdasági- és nyelvismeret a gyermekek részéről). A vállalkozás létrehozása mellett szólt az is, hogy a vidéki élet mellett köteleztük el magunkat.

A vállalkozás kialakításában szerepet játszott a családtagok gyökerekhez, földhöz és régióhoz való ragaszkodása.

Induláskor az anyagi és szellemi lehetőségeinket figyelembe véve olyan piaci szegmenst választottunk, ahol a kisebb mennyiségben előállított termék esetén a minőség kiemelkedő szerepet kap. A régiós ismeretek alapján biogyümölcs-termesztés és feldolgozás mellett döntöttünk.

A   zöldség-gyümölcskertészethez a megye éghajlata rendkívül kedvező. Az ország gyümölcsöskertjének is nevezik ezt a tájat, mert az ország gyümölcstermésének 40%-a, ezen belül az alma 50%-a itt terem. Jelentősek még a szilva-, meggy- és dióültetvények.

A föld minősége csak 65%-a az országos átlagnak. Telephelyünkön, a Közép-Nyírségben lévő ültetvények 13AK-értékű homoktalajon találhatóak, de a bérelt területek egy része beregi öntés-réti talajon van.

Működésünket 1995-ben szilvalekvár főzéssel kezdtük. Ekkor még a nagyszülői házban, Beregben, hagyományos módon és eszközökkel (rézüst) készítettük a lekvárt. Kis, sárospataki, kézi korongolású szilkékbe csomagoltuk ki.

A mostani telephelyet 1997-ben vásároltuk, 3 ha területen, félkész üzemépülettel. Az épületet saját erőből, valamint pályázatok útján nyert támogatások segítségével alakítottuk modern kisüzemmé. A termelés felfutása érdekében további területeket vontunk biogazdálkodás alá, részben saját tulajdonban, részben bérletben. Így fokozatosan bővült a termesztett növényfajok köre, és a termékkínálat is.

Kezdő lap Termékek Magunkról Partnerek

Webhelyünkkel kapcsolatos kérdéseit és észrevételeit várjuk a következő címen: www.quali-t@uw.hu.
Utolsó módosítás: 2007.01.28.